ПОЧЕТНА СТРАНА ГАЛЕРИЈА
X

Питајте библиотекара

Уколико имате неко питање, пошаљите поруку.

Дечија недеља

Голубац се и ове године придружио градовима Србије у обележавању “Дечје недеље“ која ће од 05.до 11. октобра бити испуњена бројним забавним, спортским и едукативним садржајима.У оквиру програма обележавања Дечије недеље малишани и васпитачи Предшколске установе ,,Ласта’’ посетили су Народну библиотеку ,,Вељко Дугошевић’’ где се дружили са књигом И одржали час цртања ,а затим су у знак ове посете и обележавања дечије недеље обострано подељени поклони,малишани своје цртеже ,а Библиотека један комплет књига.

Предшколска установа „Ласта“ у Голупцу припремила је бројне активности којима ће обележити овогодишњу Дечију недељу која се ове године одржава под слоганом “Подељена срећа, два пута је већа“Активности за време трајања Дечије недеље реализују се уз примену прописаних мера Кризног штаба И Владе Србије као И надлежних Министарстава на заштите у циљу спречавања од епидемије ЦОВИД-а 19.

-Од понедељка кренули смо са обележавањем дечије недеље поделом дечјих играчака што је деци било најважније, у уторак имали смо спортски дан И дружили смо се са Спортским савезом општине Голубац,среда је била дан за садњу цвећа где смо улепшали наше двориште,данас мо гости Народне библиотеке,имали смо позоришну представу,а бићемо И гости код председника Опшине Голубац. Дечја недеља је обухваћена свим активностима које су предвиђене нашим планом И програмом уз поштовање мера заштитите од пандемије И које без проблема успешно реализујемо. Малишани су веома срећни,за њих су ова догађања лепа,за неке је све ово ново И они се успешно прилагођавају овој ситуацији,а наша установа И Локална заједница настоје да им ову њихову недељу улепшамо на један најбољи начин И да им она остане у сећању,рекла је Милена Ђурђевић,директорка ПУ ,,Ласта’’ из овог града на Дунаву.

Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић’’ у сарадњи са основним школама и Предшколском установом ,,Ласта’’ и ове године поштујући мере заштите од пандемије короневируса смењила своје активности на реализацији програма обележавање дечије недеље.

-Октобар је И месец књиге,тако да је лепо што се дечија недеља сваке године поклапа И са месецом књиге.Нажалост,ова година је специфична када је у питању ситуација у свету због пандемија Ковида 19,па смо због тога велики број активности морали смањити.Данас сун ам у госте дошли предшколци вртића ,,Ласта’’ којинсе упознали са радом Библиотеке у коју ће бити бесплатно учлањени И у будућности постати И стални корисници наших услуга И љубитељи књиге.Оно што ће њих задесити,то је пресељење наше Библиотеке наредне године у нову зграду чија је изградња у току.Библиотека ове године слави 25 година постојања И за овај јубилеј ништа лепше нисмо могли добити,него нове просторије. Наша установа поседује преко 33 хиљаде књига,што је за нашу малу средину по стандардима И више него што треба.Имамо и око 500 чланова који годишње прочитају око 15 хиљада наслова,објаснио је вд директора Библиотеке Милен Богојевић.

Малишани И њихови васпитачи поред руководства Библиоте имали су прилику да се упознају И друже са замеником председника општине Голубац Марком Стојаковићем које је рекао да Локална самоуправа ствара квалитетне услове за развој интелектуалног, друштвеног, образованог, моралног и духовног развоја детета.

-Општина Голубац покушава да помогне како школама тако И Предшколској установи ,,Ласта’’ почев од адаптације И реновирања објекта И подржава све пројекте и активности ових образовних установа. Малишани су данас били гости Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ И по њихом понашању приметили смо да су задовољни све што су овде видели И доживели,а већ сутрадан угостиће их И председник општине Голубац,каже његов заменик Марко Стојаковић.

Дечија недеља се сваког октобра реализује у циљу побољшања положаја детета у Србији. Ова национална манифестација представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, и повезивања свих важних актера у заштити дечјих права.

Основни документ за планирање и спровођење активности током Дечије недеље је Конвенција Уједињених нација о правима детета, усвојена 1989. године, а програмски циљеви пројекта се из године у годину прилагођавају потребама и проблемима деце.Манифестација представља успешан модел сарадње државе, разних цивилних и професионалних организација, који повезује све важне актере у области заштите дечјих права.


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ У ОПШТИНИ ГОЛУБАЦ / SatTV
Посетом Народној библиотеци Вељко Дугошевић малишани ПУ Ласта из Голупца обележавају дечију недељу / youtube/SatTelevizija
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Иди на врх