ПОЧЕТНА СТРАНА ГАЛЕРИЈА
X

Питајте библиотекара

Уколико имате неко питање, пошаљите поруку.

Концерт "Џез Истока"

У организацији Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ Голубац уз поштовање мера заштитете грађана од пандемије Ковид 19 за љубитеље џез И амбијенталне музике И алтернативног рока,Нишки састав ЕYОТ протеклог викенда у овом граду на Дунаву одржао је концерт у оквиру пројекта концертне серије "Џез истока" које је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.Као гости наступила је предгрупа Дуо ЕНДОРФИН(Емилија И Никола)из Голупца.

Новом песмом и концертима по источној Србији Нишки састав "ЕYОТ" најавло је нови албум под називом "557799" који је 23. октобра објавлла америчка издавачка кућа Ропеадопе, а нумеру прате спот и наставак серије концерата по Србији,рекли су из бенда.Спот је, додају, снимљен на археолошком локалитету Лепенски Вир у оквиру концертне серије у градовима на истоку Србије “Џез Истока”.

Француски национални сервис Франце Мусиqуе указао је велику част саставу ЕYОТ промоцијом музичког спота и најавио нови албум у чланку, где их, између осталог, издвајају као један од најзанимљивијих музичких састава у Европи у протеклој деценији - наводи се у саопштењу.

Група ЕYОТ је до сада објавила четири албума за иностране издавачке куће и били су пред публиком у више од 20 земаља света.

Подсетимо, назив албума и композиције "557799", како кажу, представља ритмичку шему у тактовима пет, седам и девет осмина који су на неки начин основа традиционалне музике на Балкану, али и више од тога, јер представља оличење живота и историје која је увек била бурна у овом делу света.За грађане Голупца који су присуствовали овом концерту било је ово незаборавно вече проведено уз џез ,амбијентални музику И алтернативног рока са најновијег албума Нишког састава ,,Еyот’’ у оквиру концертне серије ,,Џез Истока’’по разним градовима на истоку Србије.


У Голупцу одржан концерт Нишког састава ЕYОТ у оквиру концертне серије Џез истока / SatTV
КОНЦЕРТ НИШКОГ САСТАВА EYOT У ОКВИРУ КОНЦЕРТНЕ СЕРИЈЕ ЏЕЗ ИСТОКА У ГОЛУПЦУ / youtube/SatTelevizija
Затвори
Затвори
Затвори
Иди на врх