ПОЧЕТНА СТРАНА ГАЛЕРИЈА
X

Питајте библиотекара

Уколико имате неко питање, пошаљите поруку.

Представљање Легата Милуна Лукића

У суботу 6. маја у Народној библиотеци "Вељко Дугошевић" Голубац представљен је Легат Милуна Лукића "Лимуна". Легат чине 102 експоната међу којима су слике,скице,дипломе,награде и каталози.
Милун Лукић (9.12.1937- 9.9.2008.), рођен је у Смедеревској Паланци. Сликарством се бавио од детињства. Прву самосталну изложбу имао је 6. септембра 1956. године у Смедеревској Паланци. Излагао је у земљи и иностранству. У току живота организовао је укупно 55 самосталних изложби. Народни музеј у Смедеревској Паланци је радове Милуна Лукића због њихових уметничко-естетских и завичјаних својстава прогласио за културна добра 9.2.2018. године. У периоду од 1974. до 1987. године, радио је као наставник ликовног васпитања у основној школи "Бранко Радичевић" у Голупцу.
Вече је протекло уз разговор и подсећање на Милуна и његов немерљив допринос уметности, култури самог Голупца и школским данима у улози наставника. Међу многобројним гостима, поједини су имали прилике да се подсете и опишу времена у којима је Милун живео и стварао, а којег су и они сами били део. Захваљујемо Добрили Лукић, која је поклонила легат свог оца и тиме допринела да библиотека буде богатија за дела уваженог и признатог уметника какав је Милун био.

*кликнути на слику за увећање

Затвори
Затвори
Затвори
Затвори
Иди на врх